Doctalks: Visages Villages

Met de reeks ‘Doctalks’ willen De Republiek en Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang brengen via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert terzake en de mogelijkheid om na te kaarten bij een zondags aperitief.

Programma voorjaar 2022:

Tickets: €10 (standaard tarief) incl. aperitief

Visages villages

In ‘Visages Villages’ trekt Agnes Varda samen met de jonge street artist JR naar kleine dorpjes om er de lokale bevolking te fotograferen en in gigantisch formaat op muren te kleven. Hun project brengt mooie en oprechte dingen teweeg. De twee trakteren de vergeten dorpsbewoners op een flinke dosis eigenwaarde.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met leerkracht van de Frères Pieter Blondeel en vier van zijn leerlingen: Mare, Perle, Marie en Fiorella. Ze vertellen hoe ‘Visages Villages’ een inspiratiebron was voor een schoolproject in het vak kunstbeschouwing. En hoe film als kunstvorm prikkelend kan werken in een pedagogische context. Afsluiten doen we met een zondags aperitief!

Extra: De film wordt digitaal ingeleid door filmdocente Anke Brouwers, nav haar boekvoorstelling ‘Mooi zijn en zwijgen’ over de onderschatte rol van vrouwen in de filmindustrie (Ism Pelliculot).

Zondag 29 mei om 10.30 uur. Tickets hier