Doctalks: All-In

Met de reeks ‘Doctalks’ willen De Republiek en Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang brengen via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert terzake en de mogelijkheid om na te kaarten bij een zondags aperitief.

Eerstvolgende editie:

Sluit samen met ons het seizoen af! 

Tickets: €10 (standaard tarief) incl. aperitief

All-In

In zijn documentaire ‘All-In’ richt Volkan Üce de schijnwerpers op de relatie tussen het huidige Turkije en West-Europa. Hij volgt Ismail en Hakan, twee timide jongens die voor het eerst gaan werken in een all-inclusive hotel. Hun inwijding in de soms absurde wereld van het westerse toerisme doet hen al snel de vraag stellen: welke dromen zijn het echt waard om na te jagen?  

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Piet Demeyere, de woordvoerder van TUI. We polsen naar hun kwaliteitscriteria in het bepalen van reisformules. Wat betekent hun Fair Travel label in de praktijk, slaat dit ook op een duurzaam personeelsbeleid? Voor welke uitdagingen staat TUI in de toekomst? Afronden doen we met een zondags aperitief!

Zondag 26 juni om 10.30 uur. Tickets hier.