Just Charlie (PRISMA 2021)

'Just Charlie' is een ijzersterk totaalverhaal: een lach en een traan, opwinding en ontroering. Charlie wil profvoetballer worden. Maar Charlie voelt zich een vreemde in haar eigen lichaam, een meisje opgesloten in een jongenslichaam. Nu staat ze voor een verscheurende keuze: vaders voetbaldroom waarmaken of kiezen voor een nieuwe identiteit, zelfs al zou dat haar familie en vrienden uit elkaar drijven.

'Just Charlie' werd gekozen door Senne Misplon die de vertoning van een boeiend nagesprek zal voorzien. Senne Misplon (hij/hem) is 23 jaar en doorkruist Vlaanderen om mensen te informeren en sensibiliseren in het volledige landschap van gender en seksuele diversiteit. Als trans man en expert wil hij vanuit zijn onuitputtelijk enthousiasme en een goede portie humor met het publiek in dialoog gaan over de film en het trans thema.

PRISMA is een gloednieuw 4-daags festival dat de verschillende seksualiteiten en identiteiten viert en de kleurrijke, diverse realiteit in Brugge onder de aandacht brengt. Van 11 tot en met 14 november staan er verschillende activiteiten op het programma, waarin film uiteraard niet kan ontbreken: 'Just Charlie', 'Shiva Baby' en 'Welcome to Chechnya'.

Trailer
Regisseur: Rebekah Fortune
Speelduur: 97 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2018-10-03
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen

Van 18 t.e.m. 28 april neemt MOOOV Filmfestival de programmatie van Lumière Brugge over.