Monos

Een eenheid, bestaande uit een achttal jongeren, krijgt diep in de jungle een paramilitaire training. Nadat hun trainer vertrokken is, krijgen ze de opdracht om uiterste zorg te dragen voor Shakira, een melkkoe, en Doctora, een Amerikaanse gijzelaar die schippert tussen het Stockholmsyndroom en blinde razernij tegen haar gijzelnemers. De jongeren vechten tegen de verveling, tegen elkaar, en tegen de vijand. De cohesie binnen deze eenheid is overduidelijk broos en bestaat uit machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen alom.

Acht jaar heeft de jonge Colombiaanse regisseur Alejandro Landes ons na zijn eerste film op een opvolger laten wachten, maar Monos is dat wachten meer dan waard geweest. Deze mix van 'Apocalypse Now' en 'Lord of the Flies' laat bewust in het midden welke groepering we hier precies volgen en wie de vijand is. Het is een van de vele abstraherende elementen in de film, net als de hypnotiserende soundscapes van Mica Levi ('Under the Skin') en de sublieme cinematografie. De film werd meervoudig onderscheiden op festivals.

PERS

"Een tour de force, in meerdere betekenissen van het woord, en dus een absolute must see voor wie van avontuurlijke, opwindende en originele cinema houdt." - ★★★★★ (Knack Focus)

Trailer
Regisseur: Alejandro Landes
Speelduur: 102 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-07-01
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen