Blackbird

Een nogal ongewone aanleiding voor een familiereünie: een grootmoeder die terminaal ziek is en euthanasie gepland heeft. Het laatste weekend samen moet er één zijn van zorgen vergeten, kerst vieren in de lente en samenzijn. Maar met de dood die om de hoek loert, wordt het ook een weekend van pijnlijke confrontaties.

'Blackbird' is een remake van de Deense film 'Silent Heart'. Regisseur Roger Michell (van o.a. 'Notting Hill') zat hiervoor samen met Christian Torpe, die ook het scenario schreef van de originele versie. Net zoals 'Silent Heart', is dit geen melancholische film over de nakende dood, maar eerder een onbezwaard verhaal over de chaos van het leven, met een portie subtiele humor gebracht door een opmerkelijke (vrouwelijke) cast onder wie Susan Sarandon, Kate Winslet en Mia Wasikowska.

PERS

"een film over de dood, vol van leven" - ★★★ NRC

"It's hard to imagine anything screaming 'tough watch!' as much as 'remake of a Danish euthanasia drama' — but Michell, screenwriter Christian Torpe (adapting his own original screenplay), and a talented cast strike a delicate balance in a domestic drama that ably combines heartbreak and humor." - Indiewire

Trailer
Regisseur: Roger Michell
Speelduur: 97 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2021-08-04
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen