Nomadland

Met zes nominaties was 'Nomadland' de gedoodverfde favoriet voor de Oscars. Uiteindelijk verzilverde de film er drie: beste film, beste actrice voor Frances McDormand en beste regisseur voor Chloé Zhao, wat haar de tweede vrouw én de eerste vrouw met Aziatische roots maakt die deze Oscar wint. Een intiem meesterwerk dat alle lof verdient!

'Nomadland' volgt een vrouw van middelbare leeftijd, Fern (Frances McDormand), die noodgedwongen haar huis verlaat om te werken in een Amazon magazijn. Terwijl ze als een nomade in haar eigen wagen woont, ontdekt ze een nieuwe manier van leven die twee kanten heeft. Ze ontmoet lotgenoten die als een hechte gemeenschap voor mekaar zorgen en voelt zich bevrijd van alle verantwoordelijkheden die bezittingen en eigendom met zich meebrengen. Tegelijkertijd wordt ze geconfronteerd met een voortdurende onzekerheid en rusteloosheid.

PERS

"Drievoudige Oscarwinst maakt nog geen meesterwerk, maar het onvergetelijke Nomadland is dat wel." - ★★★★★ De Morgen

"Oscarwinnaar Nomadland is niet zomaar een uitzonderlijke, emotionele roadtrip. Het is een radicale film, op zoek naar een andere manier van filmen - en van leven." - ★★★★★ De Standaard

"Een van de mooiste films die u de komende maanden te zien zult krijgen." - Knack Focus

Trailer
Regisseur: Chloé Zhao
Speelduur: 108 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-06-09
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 15/08 kan je het nieuwe programma raadplegen.