The Father

'The Father' is door haar ingenieuze vertelstructuur in eerste plaats een blik in de gedachten van iemand met dementie. Het verhaal beleven we door de ogen van Anthony: hoe hij zijn dochter niet meer herkent of hoe zijn appartement plots een vreemde plaats is waar hij verzeild raakte. In de tweede plaats is 'The Father' een masterclass acteren van Sir Anthony Hopkins die voor zijn rol als Anthony de Oscar voor beste acteur won. De intussen tweede, die na 'Silence of the Lambs' nogmaals dubbel en dik zijn talent onderstreept en het alleen al daarom deze film de moeite maakt. Nog een reden nodig? De film won ook de Oscar voor beste bewerkte scenario!

De dementerende Anthony weigert alle hulp van zijn dochter wanneer hij ouder en steeds minder autonoom wordt. Zij vertrekt naar Parijs en wil er zeker van zijn dat er zorg gedragen wordt voor haar vader. Wanneer zijn toestand verslechtert, begint hij te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is. Personen en plaatsen worden door elkaar gehaald, tot we als kijker even verward zijn als Anthony zelf.

PERS

"Om op je 82 zo'n vertolking neer te zetten, is niet minder dan een tour de force - en een krachtig bewijs dat je na je 65 nog een hoogtepunt in je carriëre kan bereiken." - ★★★★ (De Standaard)

"Een psychopuzzel die pakt en prikkelt, en nog lang door je geheugen blijft spoken." - ★★★★ (Focus Knack)

Trailer
Regisseur: Florian Zeller
Speelduur: 97 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-06-16
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 15/08 kan je het nieuwe programma raadplegen.