Supernova

In het spoor van ontroerende drama's als Amour en Still Alice, geeft regisseur Harry Macqueen zijn eigen kijk op hoe dementie een liefdesrelatie beïnvloedt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Stanley Tucci en Colin Firth, die met hun diepmenselijke vertolkingen van het verliefde, intellectuele koppel Sam en Tusker Supernova verheffen tot een gelaagde en hartverwarmende LGBTQ+-roadmovie.

Om hun 20-jarige samenzijn te vieren, trekken Sam en Tusker erop uit met de camper doorheen het noorden van Engeland. Tusker lijdt aan een vroege vorm van dementie, en de heren beseffen maar al te goed dat het wel eens hun laatste vakantie samen zou kunnen zijn. Tijdens hun roadtrip bezoeken ze een hoop oude vrienden en familieleden, in een poging om samen met elkaar en hun verwanten Tuskers aandoening een plaats te kunnen geven.

PERS

"Supernova maakt van je hart een spons voor emoties." - ★★★★ De Standaard

"Wat is het toch indrukwekkend als een film je weerstand beetje bij beetje afbreekt, tot je je gewonnen moet geven omdat je de kracht ervan niet meer kunt weerstaan. Zo'n film is Supernova." - ★★★★ Trouw

"It's rare to see a cinematic drama executed with such consistent care as Supernova." - New York Times

Trailer
Regisseur: Harry Macqueen
Speelduur: 94 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-08-18
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 15/08 kan je het nieuwe programma raadplegen.