The Green Knight

Koning Arthur stuurt Sir Gawain, zijn koppige en impulsieve neefje, op missie om de mysterieuze Green Knight op te sporen en te doden. Het monsterlijke groene gevaarte staat bekend als een ultieme tegenstander tegen wie ridders hun kracht en moed kunnen bewijzen. De confrontatie met de Green Knight is, echter, niet het enige dat op Sir Gawains pad komt te liggen. Zijn avontuurlijke toch brengt hem bij verschillende gevaren, en hij krijgt bijzonder weinig hulp van bovenaf.

The Green Knight is de langverwachte nieuwe film van David Lowery, die eerder al kritische successen boekte met The Old Man and the Gun en A Ghost Story. Dit keer rekent hij niet op het charisma van Robert Redford als 'gentleman robber' of een met wit kleed bedekte Casey Affleck. De hoofdrol in zijn versie van het eeuwenoude ridderroman is weggelegd voor Dev Patel (Slumdog Millionaire) die nu al mag dromen van Oscargoud. Absoluut niet je gemiddelde ridderfilm, maar wel een film die dé ontdekking van je zomer kan zijn!

PERS

"Zo geschift wordt het, dat je dit gerust de 2001: A space odyssey van de ridderfilm mag noemen." - ★★★★ De Standaard

"Surreal, stoned, and glistening with a layer of heavy metal realness, David Lowery's medieval adventure is a chivalric romance for the ages." - ★★★★ The Guardian

"Dev Patel is a Fellowship of One in David Lowery’s somberly majestic medieval Death Trip." - IndieWire

Trailer
Regisseur: David Lowery
Speelduur: 130 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-08-04
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Vandaag
Morgen
Vrijdag 06/08
Zaterdag 07/08
Zondag 08/08
Maandag 09/08
Dinsdag 10/08
Woensdag 11/08
Donderdag 12/08
Vrijdag 13/08
Zaterdag 14/08
Zondag 15/08
Maandag 16/08
Dinsdag 17/08