Jodorowsky's Dune (2013)

In 1974 begon de Chileense regisseur Alejandro Jodorowsky ('El Topo', 'The Holy Mountain') aan zijn meest ambitieuze project ooit: een verfilming van Frank Herberts klassieke sci-fi-boek 'Dune'. De film zou een psychedelische, spirituele space opera worden met een waanzinnige cast: Mick Jagger, Orson Welles en zelfs Salvador Dalí. En waarom niet Pink Floyd inschakelen voor de score? Uiteindelijk vond Jodorowsky nooit voldoende financiële middelen en werd zijn 'Dune' opgeborgen, maar de invloed op die de film had op de sci-fi die in Hollywood gemaakt wordt/werd is niet te onderschatten.

'Jodorowsky's Dune' is een docu over de beste film die nooit gemaakt is, voor elke fan van het genre en voor iedereen die dolenthousiast is over de versie die Denis Villeneuve op de wereld losliet.

PERS

"Een vurige ode aan artistieke ambitie" - de Filmkrant

"For those with any interest in cult cinema or just the bizarre behind-the-scenes stories of any film production, Jodorowsky's Dune is a fascinating document of one of the most legendary films ever not made." - NPR

Trailer
Regisseur: Frank Pavich
Speelduur: 90 min
Taal: EN
Ondertiteling: EN
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen