Tout s'est bien passé

De Franse veelfilmer François Ozon baseert zich, na de zonnige stranden in 'Été 85', voor de tweede maal op rij op een boek: het autobiografische 'Tout s’est bien passé' van Emmanuèle Bernheim. Een Franse auteur die in 2017 overleed en al vaker een sleutel tot succes van Ozon’s films was. Samen schreven ze de scenario’s voor 'Swimming Pool', 'Sous le sable', '5X2' en 'Ricky'. De hoofdrollen worden schitterend vertolkt door Sophie Marceau, André Dussollier en Géraldine Pailhas die een verhaal vol prachtige kleine momenten en emoties weten neer te zetten. 'Tout s'est bien passé' maakte dan ook terecht deel uit van de selectie voor het filmfestival van Cannes 2021.

Nadat de 85-jarige André na een beroerte opnieuw ontwaakt in het ziekenhuis, blijkt hij half verlamd te zijn. De voordien altijd nieuwsgierige levensgenieter kan zich niet neerleggen bij het afhankelijke leven dat hij voortaan zal moeten leiden en maakt het niet evidente besluit dat hij wil sterven. Voor deze laatste wens vraagt hij hulp aan zijn jongste dochter Emmanuèle die op die manier voor een emotioneel dilemma komt te staan. Hoe kan je zo’n wens vervullen als het om je eigen vader gaat?

PERS

"In 'Tout s’est bien passé' komen de speelse en de ernstige François Ozon samen. De Fransman levert een sterk euthanasiedrama af, waarin een dochter haar vader probeert te helpen op weg naar het einde." - ★★★ De Standaard

"Dit magnifieke vader-dochterduo geeft je wel zin om nadien iemand te knuffelen. Wat wil je nog meer?" - ★★★★ Metro

Trailer
Regisseur: François Ozon
Speelduur: 113 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-09-22
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 15/08 kan je het nieuwe programma raadplegen.