Silence of the Tides (Doctalks)

'Silence of the Tides' is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het internationale werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Aäron Fabrice de Kisangani (24). Hij is strandjutter, burgerwetenschapper, changemaker en nog zoveel meer. Al 16 jaar speurt hij de stranden af op zoek naar schatten uit het zilte water en wordt hij geconfronteerd met allerlei wereldproblemen. Aan de hand van zijn verhalen, ontdekkingen, vondsten, en acties probeert hij iedereen iets bij te brengen, alsook te inspireren en te motiveren om de wereld een betere plek te maken.

Al benieuwd naar de verhalen van Aäron? Beluister dan alvast deze podcast van Oostende Bonsoir.

Trailer
Regisseur: Pieter-Rim de Kroon
Speelduur: 103 min
Taal: GEEN
Ondertiteling:
Releasedatum: 2021-09-22
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen