Petrov's Flu

De Russische regisseur Kirill Srebrennikov is geen onbesproken land in eigen land. In 2017 werd hij gearresteerd en tot 2 jaar huisarrest veroordeeld. 'Petrov's Flu' is de eerste film die hij maakte na zijn huisarrest: een absurdistische koortsdroom met een ongelofelijke visuele flair en een stevige kritiek op hedendaags Rusland. Of zoals Srebrennikov zelf aanhaalt: "Rusland is het slachtoffer geworden van een hallucinerende koorts waarvan het virus een verwoestend autocratisch regime is dat raaskalt over imperialisme en een romantisch groots verleden en zijn bevolking de reinste propaganda laat slikken."

'Petrov's Flu' speelt zich af in een toekomst waarin de Russische metropool Jekaterinenburg is verworden tot een unheimisch oord. Een buspassagier vertelt dat het "allemaal minder werd" toen ene Berezovski aan de macht kwam. De ijlende Petrov is op weg naar zijn vrouw en zoon. Tijdens zijn dwaaltocht vermengen jeugdherinneringen en dromen zich met de realiteit.

PERS

"Petrov's flu dendert voort van de ene brutaliteit naar de andere baldadigheid, alsof je in een boksring staat en langs alle kanten klappen krijgt. Zo moet het leven onder Poetin ook aanvoelen." - ★★★★ De Standaard

"Een cinematografische gulzige trip door het diepste zwart van de nacht. - ★★★★ De Morgen

Trailer
Regisseur: Kirill Serebrennikov
Speelduur: 145 min
Taal: RU
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-03-30
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 30/05 kan je het nieuwe programma raadplegen.