Pollyanna (Pelliculot)

De ouders van Pollyanna Whittier zijn onlangs overleden en ze moet verhuizen naar haar tante Polly. Pollyanna probeert alles positief te bekijken, maar wanneer haar tante een chagrijnige vrouw blijkt te zijn, wordt ze al gauw ongelukkig. Als ze ook nog eens klusjes moet doen, besluit ze dat haar leven moet veranderen.

Pollyanna is de verfilming van een toneelstuk van Eleanor H. Porter door de Amerikaanse regisseur Paul Powell. De ster van de film is Mary Pickford, die ook wel 'America's sweetheart' genoemd werd. Pickford werd razend populair als kindsterretje en bleef dit imago zeer lang behouden; ook in Pollyanna speelt ze als 25-jarige een veel jonger meisje. Pickford groeide uit tot een van de bekendste én bestbetaalde actrices in Amerika ten tijde van de stille film. Ze richtte samen met Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks en D.W. Griffith de legendarische filmproductiemaatschappij United Artists op.

Vertoning in samenwerking met Pelliculot waarbij er maandelijks een gast wordt uitgenodigd om de film van een inleiding te voorzien. Anke Brouwers koos 'Polyanna' (1920), digitaal gerestaureerd door CINEMATEK.

Jozef Sercu zorgt voor de muzikale begeleiding bij deze stille film.

Trailer
Speelduur: 65 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Donderdag 02/06