Pakket Ut

Pakket Ut! is bij je thuis uitpakken met wereldse gerechten van De Mess en je daarna in de zetel nestelen voor film. Deze keer lichten we 5 films van MOOOV uit. MOOOV haalt het ganse jaar door de allerbeste films van overal ter wereld naar de Brugse binnenstad: een filmfestival in april, films in openlucht in de zomer en verrassende vertoningen op bijzondere plekjes. Nu dus ook in je eigen zetel! 

5 films in de aanbieding:

  • Honeyland
  • Monos
  • An Elephant Sitting Still
  • Öndög
  • Sibel

Hoe gaat het in zijn werk?

Klik op ‘kijk hier’.

Nog geen account? Maak dan een gratis account aan door rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken. 

Eens je geregistreerd bent, klik je op je film naar keuze en kan je de code invullen. De code is één maand geldig.

Klik vervolgens op ‘accepteren en afronden’.

Veel kijkplezier!

Honeyland

Regisseursduo Kotevska en Stefanov spendeerden drie jaar in het bijzijn van imkervrouw Hatidze, en dat merk je. Honeyland is een bijzonder intiem portret over een sterke vrouw die het broze evenwicht tussen mens en natuur symboliseert. In tijden waar klimaat zo hoog op de agenda staat, is Honeyland een absolute must-see.

In een afgelegen gebied van Noord-Macedonië zorgt de imkervrouw Hatidze voor haar stokoude en blinde moeder. Het geduld dat ze zich bij het telen van wilde bijenhoning meester maakte, heeft ze uit oude tradities. Op een dag arriveert een rumoerige familie, de voorbode voor het naderende einde van Hatidzes getrouwe leven. 

Knack Focus
Knack Focus
Read More
De niet te missen arthousefilm van de zomer is Honeyland.
The Guardian
The Guardian
Read More
Honeyland really is a miraculous feat, shot over three years as if by invisible camera – not a single furtive glance is directed towards the film-makers.
Previous
Next

Monos

Een uppercut van jewelste, die we graag vergelijken met Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979) omwille van de bevangenheid van de jungle die naar het scherm gebracht wordt. Extra in de verf gezet door de soundscapes van geluidskunstenaar Mica Levi, dus zet het volume gerust een tikkeltje hoger!

Een eenheid, bestaande uit een achttal jongeren, krijgen diep in de Colombiaanse jungle een paramilitaire training. De jongeren vechten tegen de verveling, tegen elkaar, en soms tegen de vijand. De cohesie binnen het achttal is overduidelijk broos: machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen alom. 

Focus Knack
Focus Knack
Read More
Een tour de force, in meerdere betekenissen van het woord, en dus een absolute must see voor wie van avontuurlijke, opwindende en originele cinema houdt.
De Standaard
De Standaard
Read More
Monos is een zeldzame krachttoer.
Previous
Next

An Elephant Sitting Still

Nog voor de première van zijn debuutfilm pleegde de de Chinese regisseur Hu Bo op 29-jarige leeftijd zelfmoord. Verwacht werd een melancholische film, maar wat we kregen is een hoopvolle film waarin de levensvreugde voorzichtig doorschemert. Het lijkt met zijn vier uur een lange zit, maar de finale alleen al maakt die zittijd ruimschoots goed. Deze film verandert levens! 

In de Noord-Chinese stad Manzhouli wordt gezegd dat er een olifant is die gewoon zit en de wereld negeert. Manzhouli wordt een obsessie voor de hoofdpersonen van deze film, een langverwachte ontsnapping uit de neerwaartse spiraal waarin ze zich bevinden.

Knack Focus
Knack Focus
Read More
Een monument van tragische schoonheid dat leest als een hartverscheurende maar nooit nihilistische afscheidsbrief.
De Morgen
De Morgen
Read More
Voor een debutant toont Hu Bo een opvallend verbluffend visueel meesterschap. Dit klaaglied voor een land is ook een requiem voor een veel te vroeg gesmoord talent.
Previous
Next

Öndög

De Mongoolse steppe werd door Öndög prompt naar de eerste plaats in ‘favoriete vakantiebestemmingen’ gekatapulteerd. De thee drinken we graag bij Dinosaurus, het hoofdpersonage in deze ontroerende tranche-de-vie die werd opgebouwd rond het enigma van de öndög, wat in het Mongools zoveel betekent als ‘ei’.

Een overleden vrouw wordt gevonden in de uitgedroogde Mongoolse steppe. Een beginnende politieman moet het lichaam bewaken, en al snel komt een herderin met kameel hem gezelschap houden. Het is barkoud. Zij maakt avances en ze hebben seks; de vrouw raakt zwanger. Kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat?

Variety
Variety
Read More
Het Chinese antwoord op Fargo.
Variety
Variety
Read More
Offbeat, exquisitely shot Mongolian dramedy
Previous
Next

Sibel

Jaarlijks passeren er in onze cinema films in allerlei talen, maar de fluittaal waarmee Sibel communiceert is er één die we zo goed als nooit horen. De schoonheid van Sibel – de film – schuilt in het personage Sibel, een sterke jonge vrouw die een traditionele Turkse dorpsgemeenschap kleurt en tegelijkertijd op de korrel neemt. 

Binnen de Turkse dorpsgemeenschap waarin de sprakeloze Sibel leeft, wordt niet zomaar alles uitgesproken, en al helemaal niet tegengesproken. De dingen gaan zoals ze gaan en zijn zoals ze zijn. Maar juist in een omgeving waar het minst mag worden gesproken, zegt iemand die niet kán praten soms het meest.

Benieuwd naar het volledige aanbod?

Speelt vandaag

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge