WeekendKABBA

Met weekendKABBA haal je de overheerlijke gerechten van De Republiek in huis en laat je het eten daarna zakken met een filmpje. Wij selecteerden voor jullie 5 films uit het volledige aanbod van ons online platform Cinema bij je thuis, met ter gelegenheid van de komst van de Sint twee familiefilms. Waarom we bepaalde films kozen lees je hieronder!

5 films in de aanbieding, waaronder twee familiefilms:

  • Rocks
  • Hope
  • Diego Maradona
  • The Secret Garden (familiefilm)
  • Willy op de onbekende planeet (familiefilm)

Hoe gaat het in zijn werk?

Klik op ‘kijk hier’.

Nog geen account? Maak dan een gratis account aan door rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken. 

Eens je geregistreerd bent, klik je op je film naar keuze en kan je de code invullen. De code is één week geldig.

Klik vervolgens op ‘accepteren en afronden’.

Veel kijkplezier!

Rocks

De toekomst van de Britse ‘sociaal realistische cinema’ (denk: Ken Loach) is verzekerd! Sarah Gavron ging gretig aan de slag met alles wat leeft onder jongeren – Instagramfilters! hiphop! – en leverde een ongelofelijk bruisende film af. 

De Brits-Nigeriaanse Rocks is vijftien jaar. De docenten op school moedigen haar aan na te denken over de toekomst, maar de problemen die ze in het heden ervaart, slokken haar volledig op. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en kan ze rekenen op goede vriendinnen.

Knack Focus
Knack Focus
Read More
Een pakkend en warmhartig portret dat barst van de lust for life en de girlpower.
De Standaard
De Standaard
Read More
Het Engelse woord 'girlhood' laat zich niet zomaar vertalen in het Nederlands. Maar je begrijpt het al beter als je 'Rocks' hebt gezien.
Previous
Next

Hope

IJzersterk acteerwerk van Stellan Skarsgård en Andrea Bræin Hovig die met veel gevoel het verhaal van de regisseuse, die dezelfde diagnose kreeg, vertellen. Dat regisseuse Maria Sødahl nog leeft, is een hoopvolle spoiler. 

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren, maar vlak daarvoor krijgen Anja en haar echtgenoot Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. 

De Standaard
De Standaard
Read More
Hope grijpt zonder gezwollen trucjes naar de keel.
FIlmmagie
FIlmmagie
Read More
Een zeer aangrijpend verhaal, prachtig vertolkt door de cast. Een zeer intimistische film.
Previous
Next

Diego Maradona

De dood van Maradona resoneerde wereldwijd: van de sloppenwijk Fiorito tot de stadions van Barcelona en Napoli. Het verschil tussen beide werelden kon niet groter zijn, een evenwicht dat de flamboyante voetballer ook niet altijd vond. Regisseur Kapadia dook met veel goesting in Maradona’s leven en maakte er deze zinderende documentaire mee. Ook geschikt voor niet-voetballiefhebbers! 

Diego Maradona is de nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia, over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal en met volledige steun van Maradona zelf, schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

De Morgen
De Morgen
Read More
Een zinderende documentaire
de Volkskrant
de Volkskrant
Read More
Asif Kapadia, director of Amy and Senna, captures all the euphoria and catastrophe in a gripping documentary about the ‘hand of God’ megastar.
Previous
Next

The Secret Garden

Een hartverwarmende familiefilm naar het wereldberoemde jeugdboek van Hodgson Burnett. De magische tuin symboliseert de lente in het leven van Mary en brengt die warmte rechtstreeks naar de woonkamer op een druilerige, koude dag. 

Wanneer de ouders van de 10-jarige Mary Lennox komen te overlijden, wordt ze naar het grote landhuis van haar oom gestuurd. Hier leert ze haar zieke neefje kennen waarmee ze samen op onderzoek gaat in de honderden kamers en uitgestrekte tuinen van het erf. Ze ontdekken een geheime tuin wanneer ze een mysterieuze deur openen die sinds de dood van haar tante nooit meer werd geopend. 

De Standaard
De Standaard
Read More
Een betoverend verhaal over hopen en geloven dat de dingen beter kunnen worden, hoe bedrukt het er ook uitziet. Met zijn kleurenpracht is het eveneens een ode aan de schoonheid van de natuur, en daar mag u anderhalf uur lang zomaar in verdwalen.

Willy op de onbekende planeet

Gekke wezens, vreemde planten en schitterende kleuren: klinkt als een planeet waar ook wij graag eens willen verdwalen. Willy op de onbekende planeet is een ongelofelijk fantasierijke film die een lach op ieders gezicht tovert, jong én oud!

Nadat hun ruimteschip door een astroïderegen vernield wordt, raakt de jonge Willy gescheiden van zijn ouders en landt hij met zijn reddingscapsule op een onontdekte planeet. Met de hulp van robot Buck zal Willy in het wild moeten overleven tot een reddingsmissie hem vindt.

Benieuwd naar het volledige aanbod?

Speelt vandaag

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge