WeekendKABBA

Met weekendKABBA haal je de overheerlijke gerechten van De Republiek in huis en kan je na het eten languit neervlijen in de zetel voor film. Wij selecteerden voor jullie 5 films uit het volledige aanbod van ons online platform Cinema bij je thuis. Waarom we bepaalde films kozen lees je hieronder!

5 films in de aanbieding, waaronder één familiefilm:

  • For Sama
  • Corpus Christi
  • La vérité
  • QT8 – The First Eight
  • Shaun het schaap

Hoe gaat het in zijn werk?

Klik op ‘kijk hier’.

Nog geen account? Maak dan een gratis account aan door rechtsboven op ‘inloggen’ te klikken. 

Eens je geregistreerd bent, klik je op je film naar keuze en kan je de code invullen.

Klik vervolgens op ‘accepteren en afronden’.

Veel kijkplezier!

For Sama

Het is niet altijd even gemakkelijk om naar de oorlogsbeelden te kijken, maar de veerkracht die de regisseur aan de dag legt is zó bewonderenswaardig dat het ‘For Sama’ tot een van de meeste urgente films van het afgelopen jaar maakt. Een film die iedereen moet gezien hebben. 

Regisseur Waad Al-kateab documenteerde met haar handcamera zes jaar lang de oorlogsgruwel tijdens de Syrische burgeroolog. Deze beelden monteerde ze in briefvorm en richtte ze aan haar dochtertje Sama. Een radicaal empathische film, waarin de liefde het haalt op de allesvernietigende kracht van oorlog. Genomineerd voor de Oscar voor beste documentaire.

De Standaard
De Standaard
Read More
een van de beklijvendste oorlogsverslagen uit de geschiedenis van de onmenselijke mensheid
Trouw
Trouw
Read More
Een oorlogsfilm en een liefdesbrief: iedereen zou dit moeten zien.
Previous
Next

Corpus Christi

Corpus Christi moest het in de Oscarcategorie ‘beste internationale film’ opnemen tegen publieksfavoriet Parasite. Als die laatste film er niet was geweest, zou Corpus Christi voor ons de gedoodverfde winnaar geweest zijn. Het briljante acteerwerk van Bartosz Bielenia trok ons daarbij definitief over de streep – wat een ongelofelijk indringende blik.

De twintigjarige Daniel droomt ervan priester te worden, maar met zijn strafblad lijkt die droom onmogelijk. Tot hij zich in een lokaal Pools dorpje kan voordoen als priester en hij vol overgave de wekelijkse mis begint te leiden. Zijn eigenzinnige aanpak zorgt aanvankelijk voor veel opschudding, maar hij slaagt er ook in trauma’s aan te pakken waar de vorige priester niet aan durfde te beginnen.

De Morgen
De Morgen
Read More
Een haast Bijbelse parabel, die uitblinkt dankzij een gelaagd scenario en een hypnotiserende hoofdacteur.
FIlmmagie
FIlmmagie
Read More
Corpus Christi is een adembenemende verkenning van de schemerzone tussen goed en kwaad.
Previous
Next

La vérité

Een film van Hirokazu Kore-eda (Shoplifters, Nobody Knows) die zich voor het eerst niet in Japan zou afspelen, deed ons aanvankelijk wat twijfelen. Maar de tandem Cathérine Deneuve – Juliette Binoche brengt de film naar heerlijke hoogtepunten en won onze harten meteen. 

Wanneer Fabienne, een Franse filmster op leeftijd, haar memoires publiceert, vliegt haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs om de boekpresentatie te kunnen bijwonen. Dat Fabienne af en toe een loopje neemt met de waarheid zorgt ervoor dat de familiereünie al snel uitdraait op een vaak even bittere als hilarische confrontatie.

de Volkskrant
de Volkskrant
Read More
De samenwerking tussen Deneuve en Binoche levert een mooi genuanceerd duet op in ‘La vérité.
De Morgen
De Morgen
Read More
Een fijnbesnaard familiedrama met een heerlijke Catherine Deneuve in de rol van een zelfingenomen diva.
Previous
Next

QT8 - The First Eight

Geweldig, geweldiger, geweldigst. Elke film van Quentin Tarantino verdient voor ons een plaatsje op een van die trappen van vergelijking. Deze documentaire is een boeiende inkijk in het leven en werk van de regisseur en deed ons vanaf de eerste minuut zin krijgen om al zijn films nog eens te herbekijken.

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, waardoor je geheid fan wordt, mocht je dat nog niet zijn.

Variety
Variety
Read More
Even those who already know a great deal about Tarantino will groove on the anecdotes and insights.

Shaun het schaap

Met hun klei-animatie zijn de films van Aardman al bijna dertig jaar lang bakens in de animatiefilm – denk maar aan Chicken Run en Wallace & Gromit! Een komische avontuur voor jong en oud waarbij wij ons heerlijk geamuseerd hebben met de vele referenties: Silence of the Lambs, Abbey Road en Taxi Driver. Om er al enkele te verklappen. 

Shauns kattenkwaad zorgt er deze keer voor dat de boer per ongeluk in de grote stad terechtkomt. Shaun en Bitzer besluiten dan ook de grote stad te trotseren om hun geliefde baasje te redden. Maar dan blijkt dat de hele kudde Shaun gevolgd is naar de stad.

Benieuwd naar het volledige aanbod?

Speelt vandaag

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge