Algemene voorwaarden CINEMA LUMIERE – BRUGGE

Deze Algemene Verkoopsvoorwaarden zijn van toepassing op alle aankopen voor niet-beroepsmatige doeleinden van Producten via de Website.

  1. Producten

Deze Algemene Verkoopsvoorwaarden zijn van toepassing zowel op aankopen van bioscooptickets via het online ticketing platform van Lumière Brugge (hierna “Tickets”), als van alle andere online verkochte Lumière Brugge producten waaronder cadeaubonnen (hierna “Cadeaubonnen”) en tienrittenkaarten (hierna “Tienrittenkaarten”) Alle Tickets, Cadeaubonnen en Tienrittenkaarten worden hierna aangeduid als “Producten”.

  1. Website

“Website” slaat op de website www.lumiere-brugge.be en de websites die deel uitmaken van deze website, waaronder ook de website van het online ticketing platform van Lumière Brugge (Ticketlab).

  1. Lumière Brugge

Lumière Cinema bv (Cinema Lumière Brugge) is een vennootschap naar Belgisch recht met maatschappelijke zetel te Hof ter Mere 28, 9000 Gent, ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondernemingsnummer BTW BE  0460 634 489.

Cinema Lumière Brugge is gevestigd te Sint-Jakobsstraat 36 8000 Brugge.

Bij klachten, vragen of problemen betreffende de aankoop van Tickets, kan u Lumière Brugge als volgt bereiken:

E-mail info@lumiere-brugge.be

  1. Klant

“Klant” is elke persoon of onderneming die voor niet-beroepsmatige doeleinden Producten aankoopt via de Website.

Door het verkoopproces te doorlopen en de bestelling te plaatsen bevestigt de Klant dat hij of zij over de nodige bekwaamheid beschikt om deze overeenkomst aan te gaan, of minstens over de toelating beschikt van zijn of haar voogd of vertegenwoordiger.

  1. Productinformatie

Lumière Brugge stelt op haar Website alle nodige informatie ter beschikking betreffende de Producten, zoals de op het moment van aankoop geldende prijzen en programmatie informatie, de geldigheidsduur en andere gerelateerde gebruiksvoorwaarden. De prijzen die worden vermeld omvatten alle kosten verbonden aan de aankoop, levering en het gebruik van de Producten, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld op de Website. Informatie betreffende het gebruik van Producten kan ook worden meegedeeld in het aankoop- en toegangsbewijs dat de Klant ontvangt.

Elk gebruik van Producten is bovendien onderworpen aan de huisregels van Lumière Brugge (Bijlage 1).

  1. Verkoopproces

De Klant kan de Producten aankopen op de Website en dient de daar beschreven stappen te doorlopen, zoals het aanduiden van de gewenste Producten en de gewenste hoeveelheid, het doorlopen van de betaalprocedure en het invullen van de persoonlijke gegevens nodig voor onder meer ontvangst van het aankoop- en toegangsbewijs en de elektronische aflevering van de Producten. Elke stap in het verkoopproces wordt op de Website uitgelegd. De Klant beschikt over de mogelijkheid zijn bestelling na te kijken en te corrigeren alvorens tot betaling over te gaan.

De Klant zal voor de aankoop van Producten de mogelijkheid hebben kennis te nemen van deze Algemene Verkoopsvoorwaarden en van de privacyverklaring. De Klant dient alvorens zijn of haar aankoop te kunnen voltooien, aan te vinken dat hij of zij deze Algemene Verkoopsvoorwaarden aanvaardt. De privacyverklaring is vrij te consulteren op de Website.

  1. Betaling

De Producten kunnen betaald worden door middel van de online betaalmethoden die op de Website ter beschikking worden gesteld. De Klant dient zelf in te staan voor de kosten die zijn financiële instelling aanrekent voor het overmaken van het bedrag van de aankoop aan Lumière Brugge.

Indien de Klant in aanmerking komt voor een verminderd tarief, zoals gecommuniceerd op de Website, is Lumière Brugge gerechtigd bewijsstukken op te vragen om het recht van de Klant op verminderd tarief te verifiëren.

Alle aankopen zijn onmiddellijk betaalbaar. Lumière Brugge behoudt zich het recht voor bestellingen te weigeren of te annuleren bij aanwijzingen van fraude.

  1. Levering

Tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven op de Website, gebeurt de levering van de Producten steeds op elektronische wijze, bijvoorbeeld door het toezenden van een aankoop- en toegangsbewijs naar het e-mailadres dat door de Klant werd opgegeven. De Klant is verantwoordelijk voor het geldig karakter van het opgegeven e-mailadres en hij dient zelf in te staan voor de werking en beveiliging van het e-mailprogramma dat hij gebruikt voor de ontvangst van de Producten. Het risico op verlies van Producten die langs elektronische weg worden verzonden gaat over op de Klant op het moment van de aflevering van de e-mail bij de provider van de Klant.

De Klant wordt steeds een aankoopbewijs per e-mail toegestuurd met een samenvatting van de belangrijkste gegevens van de aankoop. De Klant dient zelf in te staan voor de bewaring van deze e-mail. Indien de Klant geen aankoopbevestiging ontvangt, kan hij Lumière Brugge contacteren op het e-mailadres vermeld in artikel 3 van deze voorwaarden.

Elke aankoopbevestiging van Producten bevat een toegangsbewijs met de toegangscode die de Klant recht geeft op ontvangst in Lumière Brugge. De Klant toont een print van dit toegangsbewijs of het toegangsbewijs op zijn of haar smartphone vooraleer hij of zij het gebouw van Lumière Brugge betreedt. Enkel het bezit van een geldig toegangsbewijs geeft recht op toegang tot de filmzaal.

Elk toegangsbewijs is uniek, mag noch gewijzigd of gekopieerd worden en is, tenzij uitdrukkelijk anders meegedeeld, slechts eenmaal bruikbaar.

  1. Herroepingsrecht

Bij de aankoop van Tickets en dus de reservatie van plaatsen voor een specifieke filmvoorstelling of voor een speciaal evenement beschikt de Klant niet over een herroepingsrecht. Tickets zijn evenmin omruilbaar of terugbetaalbaar. Het Ticket is uitsluitend geldig voor de voorstelling, datum en tijdstip zoals vermeld op het Ticket. In andere gevallen is het Ticket ongeldig en kan de Klant toegang worden geweigerd tot de zaal.

Bij de aankoop van Cadeaubonnen en Tienrittenkaarten beschikt de Klant indien hij of zij consument is over een herroepingsrecht dat 14 dagen na de dag waarop, bij de Cadeaubon of Tienrittenkaart per e-mail ontvangen heeft, verstrijkt. Om dit herroepingsrecht uit te oefenen volstaat het dat de Klant de mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht verzendt naar   info@lumiere-brugge.be.voordat de herroepingstermijn is verstreken. De herroeping dient minstens volgende info te bevatten: (1) zijn of haar wens om de aankoop te herroepen, (2) omschrijving van de Producten die de Klant wenst te herroepen, (3) kopie van de aankoopbevestiging, (4) e-mailadres gebruikt voor de aankoop of bestelnummer en (5) vermelding van het rekeningnummer (BIC + IBAN) waarop terugbetaling kan geschieden. Lumière Brugge betaalt de Klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de Klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de Klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd.

Het herroepingsrecht kan enkel door de Klant worden uitgeoefend voor zover de Cadeaubon of de Tienrittenkaart niet (gedeeltelijk) gebruikt werd waardoor de Cadeaubon of Tienrittenkaart niet meer als nieuw exemplaar verkocht zou kunnen worden door Lumière Brugge. De Klant aanvaardt dat elk gebruik het herroepingsrecht teniet doet.

  1. Aansprakelijkheid

Lumière Brugge garandeert dat de Producten de eigenschappen hebben die werden vermeld op de Website. Bij de aankoop van Tickets wordt de beschikbaarheid van plaatsen voor de door de Klant gekozen filmvoorstelling in real time weergegeven op de Website. Lumière Brugge garandeert niet dat de filmprogrammatie gedurende een bepaalde termijn ongewijzigd blijft.

Slechts in geval van technische storingen op de Website die ertoe leiden dat de Klant de aangekochte Tickets niet ontvangt op het aangegeven e-mailadres of een onverwachte annulering van de voorstelling waarvoor Tickets werden besteld, zal Lumière Brugge overgaan tot terugbetaling van de aangekochte Tickets binnen een termijn van maximaal  dertig (30) dagen.

De aansprakelijkheid van Lumière Brugge is in elk geval beperkt tot de waarde van de aangekochte Tickets.

De Klant is zelf aansprakelijk voor vergissingen in het aankoopproces, zoals het opgeven van een verkeerd e-mailadres, het aanduiden van een verkeerde hoeveelheid Tickets of eigenschappen van de Tickets (zoals soort Ticket, filmkeuze, plaats van voorstelling, uur voorstelling of gereserveerde zetels). De Klant is eveneens aansprakelijk voor het gebruik dat wordt gemaakt van de Producten, zoals verlies, diefstal, het niet tijdig gebruiken van Producten, het toelaten dat andere personen zonder toestemming van de Klant gebruik maken van de Producten, of voor elk onwettig gebruik van de Producten.

  1. Persoonsgegevens

Voor het verwerken en uitvoeren van de aankoop heeft Lumière Brugge een aantal persoonlijke gegevens nodig. De gegevens die bij een aankoop worden verzameld, worden verzameld en verwerkt door of in opdracht van Lumière Groep NV, Hof ter Mere 28, 9000 Gent, ondernemingsnummer 0543.383.013.

U kan uw recht op weigering van gebruik voor direct marketing, alsook uw recht op toegang, controle, verbetering en schrapping uitoefenen door het verzenden van een e-mail naar Lumière Groep op privacy@lumiere.be of per brief aan Lumière Groep NV, Hof ter Mere 28, 9000 Gent, telkens vergezeld van een kopie van uw identiteitskaart.

U kan ons privacybeleid nalezen in onze privacy policy.

  1. Wijziging van deze Algemene Verkoopsvoorwaarden

Lumière Brugge behoudt het recht deze Algemene Verkoopsvoorwaarden op elk moment, zonder verwittiging, te wijzigen, onder meer om deze aan te passen aan een gewijzigde dienstverlening of aan de wijzigingen in de wettelijke en reglementaire vereisten.

De Klant kan de van toepassing zijnde Algemene Verkoopsvoorwaarden bij elke aankoop terugvinden op de Website.

  1. Overmacht

Lumière Brugge kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van overmacht, welke kan worden gedefinieerd als iedere gebeurtenis of omstandigheid waar zij redelijkerwijze geen controle over heeft.

  1. Onafdwingbare bepalingen

Zo één van de bepalingen van deze Algemene Verkoopsvoorwaarden ongeldig of nietig zou zijn, zal dit geen invloed hebben op de geldigheid van de andere bepalingen maar zal naar best vermogen deze ongeldige of nietige bepaling vervangen worden door een geldige bepaling die zo nauw mogelijk aansluit bij de initiële bedoeling van Lumière Brugge en de Klant.

  1. Toepasselijke wetgeving en rechtsbevoegdheid

De aankoop van Producten via het online ticketing systeem van Lumière Brugge wordt beheerst door het Belgische recht. De rechtbanken te Gent zijn exclusief bevoegd om te oordelen over geschillen.

Van 24 april tot en met 4 mei wordt Cinema Lumière Brugge overgenomen door MOOOV filmfestival!

Gedurende deze periode ontdek je een schitterend aanbod aan films en een rijk scala aan activiteiten die jong en oud inspireren en verbinden. Laat je betoveren door alles wat MOOOV te bieden heeft. 

Vanaf maandag 5 mei is ons reguliere programma weer van de partij.