Avant-première: Gouden Palm-winnaar Titane

Julia Ducournau won afgelopen zaterdag met Titane de hoofdprijs in Cannes en voegt zich bij het magere lijstje van vrouwelijke regisseurs die reeds een Gouden Palm wonnen. De eerste was Jane Campion met The Piano, Julia Ducournau is 28 jaar later nummer twee.

Dat Spike Lee tot twee keer toe verklapte dat Titane de hoofdvogel had afgeschoten, verhinderde niet dat bij de derde (en goede) keer er nog steeds verraste blikken in het publiek af te lezen waren. Titane zorgde voor gemengde reacties, maar laat dat nu vaak ook een teken zijn dat een film blijft plakken, dat er iets losgeweekt wordt. Of zoals Jeroen Struys verwoordde in De Standaard: Een filmfestival is geen olympische wedstrijd, maar een uitnodiging tot gesprek. Als er één film dat dit jaar deed, dan wel Titane. Naar conventionele normen zeker niet de meest perfecte film, maar kunst komt tot leven in de imperfectie.

Ontdek dit ultramodern, ijzersterk staaltje cinema tijdens de avant-première op 24 juli om 22u15 of vanaf 28 juli dagelijks in ons programma. Info en tickets hier!