DOCFEST BRUGGE

Meer dan een documentairefestival

Documentaires brengen ons naar plaatsen die we niet kunnen bezoeken en leren ons mensen kennen die we anders niet zouden ontmoeten. Documentaires brengen een gesprek op gang en ultiem sociale verandering.

Met het nieuwe festival Docfest dompelen De Republiek en Cinema Lumière – Brugge je vijf dagen lang onder in boeiende verhalen die uit het leven zijn gegrepen. Ze raken thema’s aan die ook leven in onze stad en meer aandacht verdienen: groeiende diversiteit, passie voor kunst en muziek, de kracht van geloof & filosofie, activisme, mantelzorg, de rol van buurtwinkels,…

Elke documentaire werd nauwkeurig geselecteerd en kaart een maatschappelijk vraagstuk aan. Altijd kritisch, vaak met een traan, evenveel met een lach. De documentaires bieden nieuwe inzichten, geven hoop, zijn vaak herkenbaar.

In samenwerking met Brugse organisaties creëren we bij elke documentaire ook een extra beleving. Van een nagesprek over een workshop tot een concert en filocafé. Prikkelende ervaringen die de maatschappelijke uitdagingen voor onze stad niet uit de weg gaan.