European Cinema Night – Smoke Sauna Sisterhood

De European Cinema Night komt naar Brugge. Tijdens deze avond brengt Creative Europe MEDIA (het Europese programma dat de audiovisuele sector ondersteunt) de nieuwe film Smoke Sauna Sisterhood gratis naar het witte doek als exclusieve avant-première, in het kader van onze DOCTALKS in samenwerking met De Republiek.

Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen om zich onder te dompelen in rituelen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare, universele verhalen en ervaringen en tonen zo up close and personal het meest intieme samenkomen waar zweetdruppels, water en tranen versmelten. Deze bijzondere plek staat op de Unesco culturele erfgoedlijst en Smoke Sauna Sisterhood won talloze prijzen op filmfestivals als Sundance en CPH:DOX.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Sarah Kaerts die bij Werkplaats Immaterieel Erfgoed werkt rond ‘verbreden en verbeelden’ van wat immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel is en kan zijn. In het nagesprek gaan we dieper in op dit sociale ritueel.

Let op: deze vertoning is gratis, maar een ticket reserveren voor Smoke Sauna Sisterhood is verplicht.