HLM Pussy (FOMOFILM)

Bijzondere films, met veel zorg gekozen op verre festivals, één keer te zien. Dat is de maandelijkse FOMOFILM. Don't miss out! Filmreeks in samenwerking met MOOOV.

De 15-jarige Amina, Djeneba en Zineb uit Parijs zijn beste vriendinnen. Ze gaan elke dag samen naar school en zijn ook in hun vrije tijd altijd bij elkaar om foto’s en filmpjes te maken voor hun socials en om hun dating life te bespreken. Op een dag krijgt Zineb te maken met ongewenst seksueel gedrag van Zak. Amina en Djeneba willen dit voorval aan de kaak stellen en smeden een plan. Ze maken stiekem een filmpje van Zak die een grens van Zineb overschrijdt, en posten het online. Maar dat zal grote gevolgen hebben, zowel voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling als voor hun vriendschap.

Met haar debuutfilm wil regisseur Nora El Hourch haar licht laten schijnen op het vage begrip 'grens'. Wat is zo’n grens, hoe geef je die aan en wanneer wordt die overschreden? Er heerst onder deze jonge meisjes een grote drang naar rechtvaardigheid, zeker in tijden van #metoo. Grote thema’s als seksualiteit, vriendschap en racisme komen in ‘HLM Pussy’ op een verfrissende manier aan bod, en nodigen de kijker uit tot zusterschap met jonge vrouwen overal ter wereld.

Trailer
Regisseur: Nora El Hourch
Speelduur: 101 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2024-09-25
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Dinsdag 24/09