The Rocky Horror Picture Show (PRISMA)

The Rocky Horror Picture Show is een cultmusical en komedie die begint met het verhaal van het verloofde stel Brad Majors en Janet Weiss. Op een regenachtige avond belanden ze met een lekke band bij een afgelegen kasteel. Ze worden verwelkomd door de flamboyante en excentrieke Dr. Frank-N-Furter, een buitenaardse transseksueel die bezig is met een geheimzinnig wetenschappelijk experiment. Terwijl Brad en Janet worden meegesleept in de bizarre wereld van het kasteel, worden ze getuige van de creatie van Rocky Horror, een perfect gemaakte man die dient als 'seksslaaf' voor Frank-N-Furter. De film evolueert van een komische en extravagante musical naar een satirische viering van seksualiteit, genderidentiteit en vrije expressie.

Tijdens de vertoning gaat het er iets anders aan toe dan bij een typisch cinemabezoek, want we moedigen je juist aan om je stem te laten horen. Bij deze voorstelling is Let’s Do The Time Warp Again niet enkel een iconisch nummer uit de film, maar ook een uitnodiging! It's just a jump to the left, and then a step to the right. Roep mee met de iconische dialogen, zing uit volle borst mee met de lyrics van de liedjes (bonuspunten als je de danspasjes ook kan uitvoeren), en beleef deze film als nooit tevoren met een handige prop-kit die Prisma voor jou heeft samengesteld. Ben je niet zeker wanneer en hoe je deze vreemde verzameling voorwerpen moet gebruiken tijdens de film? Geen paniek! Wij voorzien een stappenplan voor deze tijdloze klassieker.


Wij moedigen alle gasten aan om verkleed naar de film te komen als personage van de film. Voor de film is er nog een inleiding om 20u. Deze vertoning is een samenwerking van Lumière Brugge, Prisma Queer Arts Festival en Pelliculot

Drie dagen lang vult Prisma Brugge met queer joy. Bij dit kunstenfestival staan queer verhalen en ervaringen centraal. Het is een uitnodiging om je authentieke zelf te zijn, los van de binariteit die gender, liefde en relaties beperkt. Met workshops, expo, performance, film en meer. Prisma Queer Arts Festival is een samenwerking tussen Het Entrepot, Dwaalzin, CGSO en de Kringwinkel.

Trailer
Regisseur: Jim Sharman
Speelduur: 100 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Zondag 10/11

Speelt vandaag