Lost Highway (1997)

Eenmalige vertoning in samenwerking met Pelliculot en van een inleiding voorzien door cultuurcoach Bart Vanduyver.

Na een bizarre ontmoeting op een feest wordt een jazzsaxofonist, Fred Madison, de moord op zijn vrouw in de schoenen geschoven. In de dodencel verandert hij op onverklaarbare wijze in de jongere Pete Dayton, die een geheel ander leven heeft. Nadat Pete is vrijgelaten kruisen de paden van Fred en Pete zich in een onwerkelijk web van intriges, georkestreerd door een duistere gangsterbaas genaamd Dick Laurent.

Lost Highway is David Lynch zijn bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly met nóg fatalere vrouwen en nóg mysterieuzere gebeurtenissen. In een wereld waar de tijd aan alle controle ontsnapt en gelijklopende identiteitscrisissen je verweesd achterlaten, word je op een geflipte rit over een verloren weg gestuurd. Een heerlijke koortsdroom en een goede herinnering aan waarom het woord lynchiaans bestaat. Digitaal gerestaureerd.

PERS

"Wat telt in mondo Lynch, een wereld van bloedrode kamers, dansende kippen en damn good coffee, is namelijk niet de eindbestemming maar wel de trip zelf, en vooral: de plastische poëzie en ruimtelijke ritmiek waarmee die vormgegeven wordt." - Knack Focus

Trailer
Regisseur: David Lynch
Speelduur: 129 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2019-03-13
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen