Chungking Express (1994)

Ontdek in juni elke maandagavond de wereld van Wong Kar Wai. Vijf restauraties van de Hongkongse regisseur zijn opnieuw te zien op het grote scherm. Vijf stijlvolle films die het grootstadsleven, misdaad, liefde en muziek aaneensmeden tot bedwelmende verhalen, waar je gelijk verliefd op wordt. Samen met virtuoos cameraman Christopher Doyle dompelt hij je onder in een lyrische, melancholieke wereld waarin het niet zelden aanhoudend regent en de personages in de ban zijn van onbereikbare, tragische liefdes.

Agent 223 wordt op 1 april gedumpt door zijn vriendinnetje May. Nu probeert hij zijn verdriet te verbijten door elke dag ananas in blik te kopen met de symbolische vervaldatum 1 mei. Ook zijn collega agent 663 ziet zijn relatie op de klippen lopen: de stewardess waar hij mee samen was, laat zich verleiden door een gladde snackbar-eigenaar. Gelukkig vindt de agent een luisterend oor bij de meubels van zijn appartement.

Ook politieagenten kunnen ten ondergaan aan pathologische vormen van liefdesverdriet, zo leert deze cultfilm van Wong Kar-Wai ons. Met zijn meesterwerk uit 1994, ingeblikt op een luttele 23 dagen, wist Wong het cinefiele hart van Quentin Tarantino te veroveren, die met zijn bedrijfje de Amerikaanse distributie op zich nam.

Trailer
Regisseur: Wong Kar-Wai
Speelduur: 102 min
Taal: YUE
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-08-11
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen