Family Nest (1979)

Irén en Laci ondervinden hoe moeilijk het is om het communistische Budapest van de late jaren 70 te navigeren. Vooral de vastgoedcrisis legt een zware druk op het jonge koppel. De noodgedwongen intrek in het appartement van Laci's ouders blijkt een heleboel eigen moeilijkheden met zich mee te brengen. Ze mogen nog zo hun best doen, dit is de foute tijd en plaats om als jong koppel te gedijen. Vooral voor Irén blijkt dat, waar ze zich ook begeeft, ze steeds terecht komt in vijandig gebied.

Family Nest is Béla Tarrs debuutfilm. De documentairestijl die Tarr hanteert zorgt ervoor dat de film een boeiend document is van het Hongarije van die tijd. Je krijgt een unieke inkijk in de verstikkende armoede die in het land werd gecultiveerd in het laatste decennium voor de val van het communisme.

PERS

"The film opens with text saying: 'This is a true story, it didn’t happen to the people in the film but it could have.' Not only an appropriate opening for his first film, but arguably his entire oeuvre, as it alerts the audience to the emotional realism of his work." - Senses of Cinema

Regisseur: Béla Tarr
Speelduur: 106 min
Taal: HU
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-07-07
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen