Holgut

De permafrost op de Siberische ijsvlakten verdwijnt aan een razendsnel tempo. Een massaal uitsterven van fauna en flora dreigt. Drie Jakoetiërs wagen zich in de uitgestrekte wildernis. Terwijl broers Roman en Kyym gaan jagen op een zeldzaam rendier, begeeft wetenschapper Semyon zich naar het andere uiteinde van het spectrum. Hij gaat in de permafrost op zoek naar een bruikbare cel van een mammoet om de uitgestorven diersoort weer tot leven te brengen.

'Holgut' is een poëtisch relaas van de ingrijpende veranderingen waar een van de schijnbaar meest robuuste regio's in de wereld mee wordt geconfronteerd. De combinatie van fictie en documentaire zorgt voor een fascinerende vervaging van de grens tussen realiteit en fantasie. Woorden als 'geschiedenis' en 'mythe' zijn misschien toch helemaal niet zo verschillend als ze steeds worden voorgesteld. Regisseur Liesbeth De Ceulaer mocht op het recentste Docville de Juryprijs voor de Beste Belgische Documentaire in ontvangst nemen.

PERS

"Holgut blends key characteristics of fiction and documentary in unexpected fashion, turning reality into poetry, daily life into adventure." - Cineuropa

"Holgut eschews linear storytelling, offering instead a poetic journey where past and present meet." - Variety

Trailer
Regisseur: Liesbeth de Ceulaer
Speelduur: 91 min
Taal: RU
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-10-06
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen