Son-mother

'Son-mother' is een hartverscheurend familiedrama dat geen blad voor de mond neemt wanneer het op maatschappijkritiek aankomt. Debuterend regisseur Mahnaz Mohammadi geeft haar meedogenloze kijk op de manier waarop onafhankelijke vrouwen in Iran worden gezien en behandeld. Het script komt van de pen van Gouden Beerwinnaar Mohammad Rasoulof, die net als Mohammadi al regelmatig onzacht in aanraking is gekomen met de autoriteiten en wordt beschuldigd van het voeren van 'propaganda tegen het systeem'.

Leila woont na het overlijden van haar echtgenoot in een kleine gehuurde kamer met haar twaalfjarige zoon, Amir en haar peuterdochter. Haar job in de fabriek zit ondertussen op de wip. Ze zou kunnen trouwen met Kazem, wat haar financiële problemen zou oplossen. Het probleem is, echter, dat Kazem een tienerdochter heeft, en de traditie stelt dat een jongen en een meisje niet onder één dak mogen leven als ze geen bloedrelatie hebben. Wanneer haar jonge dochtertje ziek wordt en enkel Kazem de middelen heeft om haar te helpen, moet Leila een belangrijke knoop doorhakken.

PERS

"Een urgent familiedrama op, waarin de zaken niet mooier of simpeler worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn" - Filmtotaal

"Son-mother is een daad van rebellie en een mirakel." - ★★★★ De Standaard

Trailer
Regisseur: Mahnaz Mohammadi
Speelduur: 102 min
Taal: FA
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-10-06
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Morgen