Along the way (Doctalks)

De film vond zijn kiem in het vrijwilligerswerk dat De Jong deed in het beruchte vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, waar ze de Afghaanse tweeling Nahid en Malihe ontmoette. Geraakt door hun verhaal, ambities en talent besloot De Jong met de zussen samen te werken.

Het resultaat is een aangrijpende en krachtige film over de ervaringen van Fatima en Zahra, gestrand in Istanboel na een levensgevaarlijke reis vanuit Teheran. Griekenland bereiken is hun doel, maar ook dan zijn ze nog nergens. Net als andere jongvolwassenen hopen Fatima en Zahra het te gaan maken; ze dromen van een bestaan als filmmakers. Met hun vindingrijkheid en mentale veerkracht moet dat lukken – als ze de kans krijgen.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Saar Depuydt. Saar rijdt al zeven jaar lang wekelijks op en af met een volgeladen auto met eten, kledij, dekens… naar Duinkerke. Ze hoopt hiermee het leven en verblijf van de transmigranten in de kampen een beetje draaglijker en menselijker te maken. Een groots engagement dat ondertussen een levensmissie is geworden.

Afsluiten doen we met een zondags aperitief.

Doctalks is een samenwerking tussen De Republiek en cinema Lumière.

Deze Doctalks organiseren we in samenwerking met Allemaal Mensen Brugge.

Trailer
Regisseur: Mijke de Jong
Speelduur: 80 min
Taal: FA
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2022-04-14
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen

Van 18 t.e.m. 28 april neemt MOOOV Filmfestival de programmatie van Lumière Brugge over. 

Wij zijn er terug op 29 april.

Speelt vandaag

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge