Lourdes

Met miljoenen zijn ze, de pelgrims die jaarlijks koers zetten naar het bekende bedevaartsoord Lourdes. Via authentieke verhalen werpt deze film een respectvolle en aangrijpende blik op de bedevaartervaring en haar mysterieuze impact op mensen. Verschillende mensen delen een achterliggende hoop of angst die hen naar Lourdes drijft.

Zo is er de 48-jarige zakenman Jean die lijdt aan de ziekte van Lou Gehrig. Of Jean-Baptiste, een jongen met het Prader-Willi syndroom wiens broer op sterven ligt. Maar ook mensen met niet-medische problemen zoeken hun toevlucht tot Lourdes, zoals een meisje dat gepest wordt of een oude man die zijn beroep als prostituee wil opgeven.

Gelovig of niet, Lourdes is een visuele parel waar je helemaal stil van wordt. In Frankrijk lokte de documentaire tot ieders verrassing in de eerste maand na de release meer dan 140.000 bezoekers, tot uiteindelijk zelfs de grote bioscoopcomplexen de film programmeerden.

+ ----------------------------------------------

Mini-bedevaart in de Magdalenakerk

Een monumentaal kunstwerk in de kerk en een eeuwenoud ritueel brengen ons in de juiste stemming voor deze film. Na de hartverwarmende beelden sluiten we de avond af met een korte impressie bij een warm drankje. Koen Dekorte, coördinator van YOT, begeleidt de ‘bedevaart’ in zijn gekende enthousiaste stijl.

Vrijdag 18 november - 19u30 - Magdalenakerk (Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge)

Bij de bioscoopvertoning zorgt Koen ook voor een inleiding.

Zaterdag 19 november - 17u30 - Cinema Lumière

In samenwerking met YOT.

Ontdek het volledige programma hier!

Trailer
Regisseur: Thierry Demaizière, Alban Teurlai
Speelduur: 95 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 01/07 kan je het nieuwe programma raadplegen.