Other Music

In de zomer van 2016 sloot in New York de legendarische platenwinkel Other Music definitief zijn deuren. Twee documentairemakers volgden de uitbaters en bezoekers tot op de laatste openingsdag en eren de erfenis van deze plek.

Met hun voorliefde voor obscure muziek wist Other Music een iconische plek voor vinyljunks en muzikanten te creëren. Een hele generatie jongeren leerde er grensverleggende muziek ontdekken. Bands als Animal Collective en Vampire Weekend legden hun eerste zelfgebrande cd’s in de rekken en lanceerden er hun carrière. Maar meer dan een platenwinkel was Other Music ook een ontmoetingsplaats voor een hele community en speelde het een vitale rol in de ontwikkeling van het culturele leven in New York.

Wanneer de uitbaters er door de opkomst van streaming de brui aan moeten geven, gaat een monument verloren. Een documentaire die zowel bitterzoet als hoopgevend is, en aantoont wat een plek voor mensen kan betekenen en hoe de geest ervan kan voortleven, zelfs in een digitale wereld.

+ ----------------------------------------------

Tiny desk concert: Lara Rosseel

Kunstencentrum KAAP selecteerde een bijzondere artieste uit de stal van hun WERF Records. Lara Rosseel, die onlangs aangesteld werd als stadscomponist van Gent, geeft voor het eerst een soloset op contrabas. Een absolute primeur, op maat van de intieme setting van een vinylshop.

Zaterdag 19 november - 20u00 - Cherry Picker Record Store (Langestraat 74, 8000 Brugge)

Nagesprek met Kurt Overbergh

Als artistiek directeur van de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique is Kurt Overbergh meer dan bezield van muziek. Tijdens zijn trips naar New York ging hij als doorwinterde vinyljunk ook steevast langs bij Other Music, een plek die hij als een ’sociale broedplek’ omschrijft. Speciaal voor Docfest bespreekt hij na de bioscoopvertoning drie platen die hij er destijds kocht en voor hem een opener waren naar andere werelden.

Zondag 20 november - 17u30 - Cinema Lumière

Een samenwerking met Cherry Picker Record Store en Kunstencentrum KAAP

Ontdek het volledige programma hier!

Trailer
Regisseur: Rob Hatch-Miller, Puloma Basu
Speelduur: 83 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 27/05 kan je het nieuwe programma raadplegen.