The Belgian Soundtrack

Heeft Ennio Morricone ooit in België gewerkt? Wat deed Herman Van Veen in een Vlaamse seksfilm? Hoe werd een pralinemaker/gynaecoloog/muzikant ook cineast? Welke Belg mocht er bijna de muziek schrijven voor 'The Mission'? En wat hebben 'The Hunger Games', 'Jurassic Park' en 'The Whale' met elkaar gemeen?

De filmgeschiedenis zit vol verrassende verhalen, als je maar lang genoeg graaft. Robin Broos (filmjournalist, auteur en presentator van The Original Soundtrack op Klara) en Tom 'Pélé' Peeters (muzikant/componist/Ennio Morricone connaisseur) duiken in de Belgische filmgeschiedenis op zoek naar muzikale parels, opvallende rariteiten en straffe verhalen.

Hun relaas is een voorstelling vol leuke weetjes, pittige anekdotes, muzikale vergelijkingen, verrassende mash-ups en héél veel fragmenten. Een avond voor wie houdt van film, muziek en de combinatie van beiden.

Recent was Robin Broos te gast bij Espresso op Klara om hun weetjevoorstelling toe te lichten, dat interview kan je hier beluisteren.

The Belgian Soundtrack is een productie van Robin Broos, Tom Peeters en Fonk vzw.

Regisseur: Robin Broos, Tom 'Pélé' Peeters
Speelduur: 90 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2023-03-29
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen