Sister act 2: back in the habit - 35mm presentatie (Pelliculot)

Amerikaanse komische succesopvolger uit 1993, met hoofdrollen voor onder meer Lauryn Hill (Fugees) en Jennifer Love Hewitt. Whoopi Goldberg herneemt haar rol als succesvolle showbizz-zangeres Deloris Van Cartier en meldt zich wederom aan als non in het klooster uit de eerste film omdat de andere zusters haar hulp nodig hebben. De highschool in San Francisco is in gevaar en zou dicht moeten wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

De film was populair vanwege de vele gospelsongs en R&B klassiekers, met nummers als "Ain't No Mountain High Enough" (Diana Ross en The Supremes / Marvin Gaye), "Dancing in the Street", "Stop! In the Name of Love!" (The Supremes) en versies van kerkliederen als "Joyful, joyful" en "Oh, Happy Day". Een herontdekking want ondanks de toenmalige negatieve filmkritieken is Sister Act 2 ondertussen uitgegroeid tot een cult klassieker.

Vertoning in samenwerking met Pelliculot waarbij er maandelijks een gast wordt uitgenodigd om de film van een inleiding te voorzien. Dalilla Hermans koos 'SISTER ACT 2: BACK IN THE HABIT' (1993).

Vertoning op een 35mm kopie uit de collectie van Cinematek

Trailer
Regisseur: Bill Duke
Speelduur: 107 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen