A Way to B (DOCFEST)

Als ik jou niet kan zien, waarom zie jij mij dan ook niet?

Als hij het publiek ziet huilen bij zijn dansoptreden is Xavi altijd wat teleurgesteld. Huilen ze omdat ze ontroerd zijn door de dans als kunst? Prima. Maar als ze huilen uit medelijden omdat hij in een rolstoel zit? Fuck off. Die houding typeert ook de manier waarop Clara van Gool en Jos de Putter het Catalaanse danscollectief Liant la Troca, waarvan sommige leden een lichamelijke beperking hebben, portretteren. Want achter de imposante dansers schuilen aangrijpende verhalen van mensen die op hun levenspad veel meer drempels moeten nemen dan veel anderen.

Via fraai gestileerde, gepassioneerd uitgevoerde performances, leggen de leden van Liant la Troca hun ziel bloot. Kwetsbaar en krachtig tegelijk. Gewone mensen die, ondanks of dankzij hun imperfecte lichaam, komen tot volwaardige kunst. Een hartveroverend pleidooi voor inclusiviteit.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Impro Jam

We starten om 17u30 met de jam (duur: 1 uur). Onder begeleiding van danscoach Frauke Seynnaeve en ondersteund door livemuziek laten we op vrijdag de teugels los om voluit te improviseren. Jong, oud, volleerd ballerina of met twee linkervoeten: iedereen die het voelt kriebelen is welkom. Samen maken we een safe(r) space voor alle vormen van bewegingsexpressie. Om 19u00 start de film. Tussendoor kan je aan een zachte prijs genieten van een lekkere hot doc.

Talk met Hannah Bekemans

Bij de vertoning op zondag komt de Brugse Hannah Bekemans langs, zij is danseres bij Platform K.

I.s.m. met Platform K

Regisseur: Clara van Gool & Jos de Putter
Speelduur: 94 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 26/02 kan je het nieuwe programma raadplegen.