The Quest for Tonewood (DOCFEST)

Wat is belangrijker, de zeldzame boom of de ideale viool?

Gaspar Borchardt uit het Italiaanse Cremona is één van de beste vioolbouwers ter wereld. Ooit zag hij tijdens een fietsvakantie in Bosnië een driehonderd jaar oude esdoorn, de heilige graal voor een vakman als hij. Na deze ontdekking zette Borchardt zijn zinnen op precies dat hout. Hij wil er een strijkinstrument met de kwaliteit van een Stradivarius mee bouwen voor de beroemde Nederlandse vioolvirtuoos Janine Jansen.

De Noorse filmmaker Hans Lukas Hansen raakte gefascineerd door Borchardt en volgde de even schuchtere als vasthoudende Italiaan zes jaar lang op een speurtocht die gaandeweg veranderde in een soms gevaarlijk avontuur. Onderhandelen met louche figuren, flirten met illegale houtkap, gebieden betreden bezaaid met vergeten landmijnen ...

Een documentaire met de ingrediënten van een thriller!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Muziek, hout & talks

Bij de vertoning in het conservatorium breng je de avond door in het gezelschap van Jean Pierre Gheerardyn (vioolbouwer), Violetta Kabanova (violiste), Alexander Makay (gitarist), Dirk De Roo (gitaarbouwer) en Bénédict Minne (gitaarbouwer). Ze nemen je op sleeptouw met hun verhalen, muziek... én hout!

Atelierbezoeken

Op zaterdag krijg je een inleiding op de film van Bénédict Minne. ‘s Middags zetten zowel Bénédict als Dirk de Roo en Jean Pierre Gheerardyn hun atelier voor je open.

Reserveer hier!

In het Sashuis kan je tijdens Docfest terecht voor de expo HOUT-zoekers!

i.s.m. met Handmade in Brugge

Regisseur: Hans Lukas Hansen
Speelduur: 83 min
Taal: EN / IT
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 26/02 kan je het nieuwe programma raadplegen.