The Conductor (DOCFEST)

Wat als meer vrouwen in een leidinggevende positie zouden staan?

Nergens in de wereld van de klassieke muziek is het glazen plafond zo sterk als boven de lessenaar die voor een orkest is opgesteld. De Oostenrijks-Amerikaanse documentairemaakster Bernadette Wegenstein maakte een uniek portret van één van de weinige en tevens bekendste vrouwelijke dirigentes, Marin Alsop. Zij heeft de artistieke leiding over het Baltimore Symphony Orchestra.

Als kijker reis je samen met Alsop de wereld rond en krijg je een boeiende inkijk in het reilen en zeilen van klassieke orkesten. Zowel de vooroordelen die Alsop moest overwinnen om het te maken als dirigent komen aan bod, alsook haar ruimhartigheid en visie op muziek.

The Conductor is een uniek portret van een belangrijk rolmodel binnen de muziekwereld.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Je dromen vervoegen

Heb jij er ook één, een droom zoals Marin Alsop?

Alleen op reis gaan, een nieuwe loopbaan aanvatten, alleenstaande ouder worden,...

Aarzel je, en denk je: ‘Kan het wel? Zou ik? Durf ik?’ Perspectiefontwikkelaar Mips Meyntjens daagt je na de vertoning op zaterdag uit om je droom in een beeld te gieten, er helemaal in te gaan staan en te voelen hoe het zou zijn als die droom ook realiteit wordt. Ze coacht je om stapsgewijs een plan uit te denken en creëert zo een perspectief voor elke deelnemer. Je gaat naar huis met een dosis goeie moed en de goesting om je droom te vervoegen. Enige voorwaarde voor deelname is dat je een droom hebt!

zaterdag 25 november

Van 16u00 tot 18u00 – in de Orgelzaal van Conservatorium Brugge

Aantal deelnemers: max 16

Talk na de film

Bekijk je de film op zondag in de mooie setting van de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw dan luister je meteen na de vertoning naar een talk met journalist/auteur Gaea Schoeters en dirigente Pascale van Os.

i.s.m. met Concertgebouw Brugge

Regisseur: Bernadette Wegenstein
Speelduur: 90 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 04/03 kan je het nieuwe programma raadplegen.