Mijn Beessie en ik (DOCFEST)

Hebben dieren dezelfde gevoelens als mensen?

Een tragikomische documentaire over de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun baasjes. Hebben we huisdieren nodig om een gat op te vullen in ons menselijk bestaan? Want hoe leuk is het om te leven met een intelligent varken, eigenzinnige naaktkat, dansende hond, spirituele naaktslak of insta-kat? En wat zegt dit eigenlijk over onszelf? In een visuele reis langs doorsnee Nederlandse huishoudens zien we hoe diverse baasjes hun leven totaal wijden aan hun huisdieren en hoe zij een onmisbare factor zijn in hun leven.

Mijn Beessie en ik is een empathisch portret van de bijzondere relatie tussen mens en huisdier. Een heerlijke film voor jong en oud! Of je nu van dieren houdt of zelfs als je niets met dieren hebt!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KIP*-debat

Na de film gaan we samen denken, spreken & spelen. Gideon Hakker (theatermaker en filosofisch gespreksleider) brengt uitdagende denkvragen mee en zorgt voor een kleine theatrale twist. Hij gaat in op thema’s uit de film. De vertoning is voor jong & oud en… ook jouw huisdier is welkom! Helaas niet in de cinemazaal zelf, maar wél digitaal. Stuur een leuke foto en de naam van jouw huisdier door naar info@brugge2030.be Wij zorgen dat ze shinen op Docfest!

*KIP = Kinderen In het Publiek

I.s.m. met Brugge 2030

Regisseur: Johan Kramer
Speelduur: 76 min
Taal: NL
Ondertiteling:
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 26/02 kan je het nieuwe programma raadplegen.