All that breathes (DOCFEST)

Is de mens de gevaarlijkste diersoort?

Hoog boven de overbevolkte, lawaaierige en hectische straatjes van New Delhi zweeft een eenzame roofvogel door de lucht. Op het eerste zicht lijkt de majestueuze zwarte wouw gespaard van de krioelende drukte en alomtegenwoordige vervuiling diep beneden hem.

Maar niets is minder waar. Hij komt van het lokale opvangcentrum dat opgericht werd door twee broers. Hun motto: alles wat ademt, is even belangrijk. Dag en nacht zorgen ze voor de dieren in hun geïmproviseerde kelderziekenhuis midden in de grootstad.

Deze betoverende kroniek van het leven die z'n weg blijft zoeken in een stad aan de rand van de afgrond won als eerste film ooit zowel in Cannes als op Sundance de Prijs voor Beste Documentaire. (tekst Docville)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Workshop: bouw je eigen fijnstofmeter

Hoe goed is de lucht in jouw straat of wijk? Meet het vanaf nu zelf met je eigen gebouwde fijnstofmeter! Tijdens de workshop krijg je de nodige context en bouw je stap voor stap je eigen meter. Zo draag je als burgerwetenschapper je steentje bij. Want een betere luchtkwaliteit is niet alleen goed voor mens en milieu, maar minder uitstoot is ook goed voor het klimaat! Op 26 november is het Dag van de Wetenschap, dus er staat die dag heel wat te gebeuren in het MaM.

Deze workshop wordt gratis aangeboden door de stad voor Bruggelingen. We vragen aan de deelnemers om na de workshop ook actief metingen te doen en zo deel uit te maken van een groter City Science project!

14u00 tot 15u30

Locatie: MaM

Max 12 deelnemers

Kies voor de optie film + workshop in de webshop!

I.s.m. City Traq & Dienst klimaat, milieu & dierenwelzijn, Brugge naar Morgen & MaM

Regisseur: Shaunak Sen
Speelduur: 94 min
Taal: HI
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 01/07 kan je het nieuwe programma raadplegen.