Rebels (DOCFEST)

Luisteren wij met voldoende aandacht naar de stem van ouderen?

Oude mensen willen vooral lekker rusten. Het liefst zitten ze in hun luie stoel voor tv met een dekentje over hun knieën. Dagelijkse beslommeringen geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer.

Maar is dat wel zo? Natuurlijk niet. In werkelijkheid ergeren de meeste 75-plussers zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. ‘Genoeg’, zeggen de rebellen op leeftijd in Rebels. ‘Wij pikken dit niet langer.’ Elk op hun eigen manier verzetten ze zich tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. Zo blijft Nadia koppig solliciteren, gaat Monika vol vuur betogen en bestookt Erik het stadsbestuur met klachtenbrieven.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Speeddate tussen jong & oud

Na de film gaan hoofdpersonages Greta en Ghislaine in gesprek met het publiek in de zaal.

Zelf zin of nood aan een babbel? Sluit dan aan bij onze speeddate in De Biekorf. Want wat is de beste manier om vooroordelen overboord te gooien? Jong en oud samen aan tafel zetten. Als ijsbreker voor de babbels zijn er vragenkaartjes. We verwennen iedereen met koffie & taart.

Bezoek zeker ook de expo van Jong Volk in Burg 4.

i.s.m. Jong Volk & Brugge 2030

Regisseur: Ann Peuteman en Brecht Vanhoenaecker
Speelduur: 67 min
Taal: NL
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 26/02 kan je het nieuwe programma raadplegen.