Big Ears Listen With Feet (ihkv TRIBRU24)

Op donderdag 16 mei organiseren Lumière Brugge en Triënnale Brugge een exclusieve vertoning van Big Ears Listen with Feet, de spraakmakende documentaire van de vermaarde architecten en filmmakers Bêka & Lemoine over het leven van Boonserm Premthada (Bangkok Project Studio). In aanwezigheid van de architect leren we meer over de achtergrond en ontwerppraktijk van één van Thailands meest gerenommeerde figuren van vandaag en één van de deelnemende architecten aan TRIBRU24. Een roadtrip tussen Bangkok, Ayutthaya en het platteland.

In Big Ears Listen with Feet neemt het bekroonde kunstenaars-filmmakersduo Bêka & Lemoine ons mee op dagtrip door Bangkok. Een hectische reis door de betonnen jungle van deze Aziatische metropool ontluikt in een ontroerend, persoonlijk verhaal van Boonserm Premthada, één van Thailands meest gerenommeerde architecten van vandaag.

Een tocht doorheen haar dense sloppenwijken, langs tempels en enkele van zijn indrukwekkende projecten leert ons meer over het leven van Boonserm Premthada en hoe zijn doofheid hem ertoe heeft gebracht om een alternatieve manier van luisteren te ontwikkelen. Door middel van vibraties neemt de architect geluid waar, net als de olifant die ook voornamelijk via de voeten geluid absorbeert. De verwantschap met de olifant en zijn liefde voor de connectie tussen mens en dier, wordt onthuld in een sequens van beelden die verwondert, vervoert en blijft nazinderen.

Inleidend gesprek met Boonserm Premthada

Voor de start van de film gaan Boonserm Premthada en co-curator Shendy Gardin kort in gesprek over zijn werk voor Triënnale Brugge 2024. Daarna volgt een Q&A met de architect.

Een coproductie van Lumière Brugge en Triënnale Brugge 2024.

In het kader van #TRIBRU24 #spacesofpossibility

Trailer
Regisseur: Bêka & Lemoine
Speelduur: 93 min
Taal: EN
Ondertiteling: EN
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen