Pelliculot plays it again

Ook in 2022 haalt Pelliculot klassieke films terug naar het grote scherm. Maandelijks nodigen ze een gast uit die zijn/haar favoriete film kiest en daar vurig over komt vertellen in een inleiding. Ook het programma voor dit voorjaar (januari – maart) heeft heel wat moois in petto.

In the Heat of the Night (1967) – 6 januari 20 uur
De keuze van Jasper Van het Groenewoud
Rake schets van raciale spanningen in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar wordt een rijke industrieel dood aangetroffen, de Afro-Amerikaanse man Tibbs is meteen hoofdverdachte. Maar Tibbs is integendeel een uitstekende speurneus. Al moet hij voortdurend vechten tegen vooroordelen en de denigrerende roepnaam ‘boy’ die de lokale bewoners voor hem gebruiken. Winnaar van 5 Oscars!
Info en tickets hier

Nightfall (2012) – 3 februari 20 uur
De keuze van Ruben Demasure (Art Cinema OFFoff)
Puur, radicaal en minimaal beeld van iets vanzelfsprekend dat ons zo vaak ontgaat en een bijzonder fysieke ervaring van de ongrijpbare tijd belooft. In ‘Nightfall’ brengt James Benning een minimalistische observatie in het landschap naar een ongekend niveau: de zonsondergang in de Sierra Nevada in real time gefilmd.
Info en tickets hier

Koyaanisqatsi (1982) – 3 maart 20 uur
De keuze van Shendy Gardin

Het iconisch experimentele filmwerk van Godfrey Reggio. Jaren aan reizen en contemplatie resulteerden in dit meditatieve meesterwerk dat moderniteit en urbanisatie onder de loep neemt. De opzwepende, repetitieve score van Philip Glass blijft een van de hoogtepunten. Een filmtrip die bijzonder de moeite is.
Info en tickets hier