PRISMA festival 2021

Van 11 tot en met 14 november is er PRISMA. Een gloednieuw festival dat de verschillende seksualiteiten en identiteiten viert en de kleurrijke, diverse realiteit in Brugge onder de aandacht brengt. We creëren ontmoetingsplaatsen, zetten in op verbinding en zichtbaarheid. Aan de hand van een aangepast filmprogramma gaan we dieper in op bepaalde thema’s en wakkeren we het gesprek bij jong en oud aan.

Zaterdag 13.11 14.30 uur: Just Charlie (met inleiding door Senne Misplon)
Een ijzersterk totaalverhaal over Charlie die zich een vreemde in haar eigen lichaam voelt, een meisje opgesloten in een jongenslichaam.
Klik hier voor tickets.

Zaterdag 13.11 20.00 uur: Shiva Baby
Het onvergetelijke debuut van Emma Seligman met een enigmatische Rachel Sennott. Een uit de hand gelopen shiva geeft een donker-komische, sekspositieve kijk op familie, religie en sugar daddies.
Klik hier voor tickets.

Zondag 14.11 17.30 uur: Welcome to Chechnya
Documentairemaker David France begeeft zich met zijn camera in het spoor van moedige mensen in Tsjetsjenië. Mensen actief in de LGBTQI+-gemeenschap die fors onderdrukt wordt, te maken krijgt met fysieke martelingen en voor wie vluchten vaak de enige oplossing is.
Klik hier voor tickets.

LGBTI+ vereniging Bruit is aanwezig met een standje voor en na de filmvertoningen. Iedereen welkom om na de openingsavond of na de films af te zakken naar @thepub.

In samenwerking met Diversiteit Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Holebifilmfestival, Huis van de Mens, Cinema Lumière, Het Entrepot. Ontdek het volledige programma hier!

Van 18 t.e.m. 28 april neemt MOOOV Filmfestival de programmatie van Lumière Brugge over. 

Wij zijn er terug op 29 april.

Speelt vandaag

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge

Geen vertoningen in Lumière Brugge